Therapiehond Gust

Hondentherapie

Aanbod voor organisaties

Wandelsessies

In de praktijk van ThuiswerkT wordt er gewerkt met een therapiehond. Op 29 april 2021 werd Gust geboren en 8 weken later mocht ik hem als trots baasje verwelkomen. Ondertussen is hij een vaste waarde in de praktijk en mijn allerliefste collega. Naast de vele uren dat we samen begeleidingen geven, is Gust ook in het dagelijkse leven zeer leergierig en graag aan het werk. We spenderen vele uren op de Kampenhoutse Hondenschool en volgen daarnaast de opleiding 'Zorgverlener met Therapiehond' aan Syntra AB. In het kader van zijn opleiding en om hem te socialiseren, doen we veel uitstappen samen. 


Gust is een Golden Retriever. Dit ras staat bekend om zijn sociaal, betrouwbaar en tolerant karakter. Zo kunnen ze veel verdragen en geven ze duidelijke signalen wanneer het teveel wordt. Het zijn leergierige, intelligente honden, waardoor je hen verschillende trukjes kan aanleren. Zowel fysiek als mentaal zijn ze graag druk in de weer voor hun baas. Gust houdt zowel van wilde spelletjes als van rust -en knuffelmomenten. Daarnaast is Gust, zoals eigen aan de Retrievers, een hele goede snuffelaar! Zijn neus wijst hem steeds de snelste weg naar zijn snoepjes. 


Natuurlijk zijn er ook enkele belangrijke afspraken in verband met Gust: 


Gust moet alles nog leren, daarom vraag ik jullie om hem niet aan te raken zonder het te vragen (je zou hem kunnen belonen voor 'stout' gedrag).

Laat het mij zeker weten indien er sprake is van allergie, zo kan ik Gust zijn spullen tijdig uit de praktijk halen.

Ik weet dat Gust zijn enorme puppyogen niet te weerstaan zijn, maar geef hem niets anders te eten dan de koekjes die je van mij krijgt!


Wil je graag een intakegesprek plannen? Dit kan via mail, via telefoon of via het contactformulier.